• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image
Afdrukken

De Ardennen

De BELGISCHE ARDENNEN is een bosrijk laaggebergte en een populaire vakantiebestemming bij de Nederlanders. Dit komt voornamelijk door de vele mogelijkheden die de Ardennen u bieden, zoals wandelingen door het golvende landschap met de dichte bossen, glasheldere rivieren en de schilderachtige dorpjes.

Voor actieve vakanties hebben de Ardennen een breed scala van mogelijkheden waaronder; wildwatervaren, abseilen, moutainbiken, raften, paardrijden, golfen, etc.

Ook de culinaire kant van de Ardennen wilt u beslist ontdekken, deze wordt voorzien van een hoeveelheid lekkernijen. De Ardennerham, worst en paté tot de trappistenbieren die in de kloosters gebrouwen worden. 

De Ardennen hebben een rijke geschiedenis die zijn sporen diep heeft achtergelaten in het landschap. Er zijn hier een veelvoud aan kastelen, ruines en kloosters waar u welkom bent om deze geschiedenis te kunnen herleven. In de Ardennen zijn in het verleden meerdere veldslagen geweest, waaronder de bekendste wel "de slag om de Ardennen" is. Hiervan zijn de bewijzen nog duidelijk zichtbaar door de vele bunkers die er nog aanwezig zijn en de musea die hierover rijkelijk aan informatie voorzien.

Dit alles is bereikbaar voor u vanaf nog geen uur rijden van Maastricht! Hier waant u zich dan ook in een kompleet andere wereld die de drukte van ons Nederland ver achter zich laat.

 

Voor de autotocht liefhebbers zijn er in de Ardennen vele mogelijkheden. Deze strekken zich uit over de vlakke gedeelten van de Voerstreek met zijn gezellige en eetlust opwekkende herbergen tot de bergachtige omgeving van de Eifel waar u van de plaatselijke specialiteiten kunt genieten.                                                                          

 

Wilt u over deze autotochten of verdere mogelijkheden meer informatie wensen, kunt u dit doen door uw voorkeur naar ons te mailen.

Wij zullen dan voor u een route beschrijven die geheel naar uw wens is aangepast.

Bij het opgeven van uw voorkeur is het belangrijk dat u ons informeerd over het aantal km, wel of geen autobaan en liefde van spijs & drank.